Sunday, 29 June 2014

Mahu mula bekerja di rumah

Teks: Norul Badri Daud

Assalamualaikum w.b.t

Selamat bercuti hujung minggu. Dah fikir-fikir nak masak lauk apa untuk sahur.  Dah fikir-fikir nak masak apa untuk berbuka bersama keluarga tersayang. Sambil fikir-fikir tu, jom baca info dari ABDR di bawah.

 ------------------------------------------------------------------------------------
Siapa yang layak menjana pendapatan dari rumah?
Sesiapa pun boleh, lelaki, wanita, suri rumah, mereka bekerjaya, pelajar. Boleh dilakukan secara sambilan atau sepenuhnya. Namun, kelebihannya sudah tentu untuk wanita atau lelaki yang mahu lebih fleksibel dan tidak terkongkong.

Bagaimana pula jika tidak berjaya menjana pendapatan?
semuannya atas perancangan dan usaha, tetapi tidak semua orang akan berjaya dengan apa yang dirancang. Katakanlah dalam tempoh setahun hingga dua tahun kalian gagal mengusahakan apa-apa pendapatan. Apa langkah seterusnya?

Bekerja secara sambilan
Bekerja secara sambilan, dengan niat untuk menyimpan modal atau menambah kekurangan kewangan. Ini adalah kerana keperluan sokongan kewangan sentiasa ada. Kalian bebas menentukan jenis kerja yang sesuai yang boleh dilakukan secara sambilan.

Kembali bekerja
Anda rasa putus asa dan memerlukan sumber kewangan sama ada untuk modal atau untuk membayar hutang piutang. Tidak salah untuk bekerja dengan niat untuk mengumpul modal tanpa perlu membuat pinjaman atau berhutang.

Sasaran dalam jangka masa pendek
Jika keinginan untuk kembali bekerja, boleh disasarkan untuk beberapa tahun sahaja. Katakanlah anda mahu mendapatkan modal dalam jumlah tertentu dalam tempoh tertentu. Jadi boleh kembali bekerja dengan niat asal tersebut. Apabila matlamat jangka pendek sudah selesai, kalian boleh meneruskan usaha menjana pendapatan dari rumah.

Meluaskan rangkaian (networking)
Katakanlah anda adalah suri rumah yang tidak pernah bekerja dan tidak mempunyai apa-apa pengalaman luar. Jadi tidak salah untuk bekerja dalam tempoh tertentu untuk membina rangkaian kenalan dan jaringan dalam bidang yang anda akan fokus ketika bekerja sendiri kelak.
(sumber : http://naufalsayang.blogspot.com/2014/01/siapa-layak-bekerja-dari-rumah.html)

Mahu mula bekerja dari rumah, atau mahu ada pendapatan sampingan. Sertai dropship ABDR, kami bimbing cara menggunakan blog sebagai medium pemasaran yang efektif. Hanya pilih mahu dropship mana. Bisnes makanan sunnah, telekung solat, atau projek duit raya.

Pm saya untuk bermula

 

No comments:

Post a Comment