Tuesday, 18 October 2016

Mula Bisnes Dropship Dulu

Teks: Norul Badri Daud
Imej: Sumber Peribadi

Assalamualaikum wbt.
Selamat petang.

 Baru berkesempatan menjengah blog kesayangan petang ni. 
Apa khabar kalian hari ni? KakYun doakan moga tetap dibawah lindungan Allah Swt.
Petang ni teringat nak kongsi artikel lama keluaran majalah Mingguan Wanita September 2015. Huii, lama dah kan. Apa lah kakyun ni baru nak hapdate kat sini. 

Baru nak mula berniaga?
Takde modal atau modal nak berniaga tu kecil? Risau je bisnes takleh jalan sebab modal seciput? Dah tu belum punya produk sendiri untuk dijual?


Eerrk! sebenarnya saya pun tak pernah ada produk sendiri untuk dijual. Belum terfikir nak jadi founder produk dengan modal yang ribu riban tu.

Rileks la akak akak.
Sape kata nak mula berniaga ni perlu ada modal besar? Perlu ada produk sendiri. Jika betul kita serius nak bisnes, mulakan je dulu dengan apa yang ada ditangan. Kalau tak ada modal, mulakan dengan FREE marketing. Sifu sifu bisnes pun selalu berpesan perkara yang sama.

Kalau tak ada produk? Jadilah agen dropship dulu, atau gunakan kepakaran atau ilmu yang ada dulu.





Kesimpulannya, tak ada alasan untuk kita tidak mula berniaga. Biarlah kita bermula kecil, namun terus berkembang dan berkembang dari semasa ke semasa. Ambil masa. Bukan hari ni promot, esok dah jem kreng whatsapp kena serbu. Kita bukannya kak Neelofah retis popular tu akak akak naa.

Psss: KakYun dulu pun bermula sebagai agen dropship je taw.
Boleh lah fefeling glemer jap kuar artikel dalam majalah. Hihi.

#KakYun
019-361 5776

2 comments:

  1. Replies
    1. Terima kasih cikpuan sharimah yahya. Moga ada manfaatnya perkongsian ini.

      Delete